คำพยานชีวิตณัฐ Nut’s Testimony

คำพยานชีวิตณัฐ

ปลายเดือนมกราคม 2550 ได้ ตัดสินใจรับเชื่อพระเจ้าโดยพี่นิค ได้เป็นคนนำรับเชื่อ ก็เคยได้ยินเรื่องพระเจ้ามาบ้างในสัมยตอนเรียนอยู่ที่โรงเรียนเพราะเป็น โรงเรียนคริสเตียน ได้มีกลุ่ม CCI มีประกาศทุกๆปีแต่ไม่เคยรู้การรับเชื่อคืออะไรก็ไม่ได้ตัดสินใจรับเชื่อใน ตอนนั้น พอได้เข้ามหาวิทยาลัยพายัพในช่วงเดือนมกราคม ปี2550 ก็ มีค่ายของคริสเตียนที่พาไปเที่ยวงานพืชสวนโลก เพื่อนที่เป็นคริสเตียนที่มหาวิทยาลัยก็ได้ชวนไปด้วยตอนแรกก็ไม่อยากจะไปสัก เท่าไหร่เพราะว่าเคยไปมาแล้วหลายรอบ หลายๆคนก็บอกไปเถอะๆ ก็ได้ตามไปด้วย แต่ที่ไปในวันนั้นก็มีความสุขกว่าที่ได้ไปเองมากรู้สึกดี รู้สึกถึงการเป็นห่วงกันเอาใจใส่กัน อีก 2 วันถัดมา พี่นิคได้เข้ามาชวนรับเชื่อที่ห้อง Erc โดย แนะนำให้รู้จักกับอาจารย์แนท และพี่เกตุ และในอาทิตย์ถัดมาก็ได้ไปโบสถ์ครั้งแรก โดยจิ๊บพาไปที่โบสถ์นครพิงค์ และมีพี่นิคติดตามในช่วงแรก มีการสอนพระคัมภีร์ เบืองต้นให้เรารู้จักพระเจ้าในพื้นฐาน หลังจากนั้นก็ได้เรียนพระคำภีร์เข้าร่วมกลุ่มอนุชนในโบสถ์และทุกวันอาทิตย์ ตอนบ่ายจะมีกิจกรรมสอนพระคำภีร์ เล่นเกมส์กับเด็กที่หมู่บ้านโป่งน้อยและในช่วงนั้นได้รับใช้เกี่ยวกับการทำ หนังสือ Reson Why พอตอนประมาณช่วงปี 3 ก็ไม่ค่อยได้ไปโบสถ์เป็นเวลา 4-6 เดือน อาจารย์แนทก็ได้ติดตามในช่วงนั้นและสอนพระคัมภีร์ให้แล้วก็ได้มีอุบัติเหตุ รถมอเตอร์ไซค์เกิดขึ้นกับตัวเอง แต่อุบัติเหตุในครั้งนั้นมีแค่รอยแผลนิดๆ ที่ติดตัวมาตั้งแต่วันนั้น แต่ก็ยังไม่ได้จริงจังกับพระเจ้ามากเท่าไหร่ พอในตอนปี 4 ก็ได้มีโอกาสไปช่วยสร้างโบสถ์ เป็นเวลา 4-5 เดือน ก็เริ่มรู้ถึงการอวยพรของพระเจ้า ในการสร้างโบสถ์ก็มีการทดลองหลายๆ อย่างเข้ามา ไม่ว่าจะเป็นเรื่องเงิน เรื่องคน ในช่วงนั้นก็มีการทดลองกับตัวเองเข้ามา ไม่ว่าจะเป็นเรื่องเรียน เรื่องแฟน ที่กำลังเลิกกันก็มีบ้างที่ท้อใจ แต่ขอบคุณพระเจ้ามีเพื่อนๆ ที่คอยห่วงใย มีอาจารย์แนทที่ ให้คำปรึกษา และทำในเดือน พฤศจิกายน ผมได้เข้าเรียนภาษาญี่ปุ่น แต่เริ่มจริงจังกับพระเจ้ามากขึ้น ได้เห็นถึงการอวยพระพรไม่ว่าจะเป็นเรื่องการเรียน เรื่องการชิดกับพระเจ้า และเริ่มรู้สึกถึงการเติบโตขึ้น ในขณะนี้ก็ได้มีภาระใจเกี่ยวกับพันธกิจ MegaVoice ที่จะเป็นอีกพันธกิจหนึ่งที่จะช่วยให้คนได้เข้าถึงพระเจ้าได้ง่ายขึ้น

ก่อน มารู้จักพระเจ้าและช่วงที่ยังไม่ได้จริงจังกับพระเจ้า ก็รู้สึกว่า ตัวเองยังไม่ได้เปลี่ยนแปลงอะไรมาก ยังไม่ได้รับรู้ถึงการที่พระเจ้าจะใช้หรือว่าสอน และไม่เข้าใจพระเจ้าอย่างลึกซึ้ง ก็ได้แต่อธิฐานของอย่างเดียวโดยไม่ได้ฟังการบอกของพระเจ้าเลยก็ทำให้เข้าสู่ การทดลองหลายๆ อย่างไม่ว่าจะการซื่อสัตย์กับพระเจ้าทำให้เริ่มเบื่อการเข้าโบสถ์ การอ่านพระคัมภีร์ ที่เริ่มไม่อยากอ่าน เป็นต้น

หลังจากที่ได้จริงจัง กับพระเจ้ารู้สึกถึงการอวยพรแล้วการที่พระเจ้าได้ตอบคำอธิษฐานรู้สึกถึงการ ที่พระเจ้าได้ใช้มากขึ้น และก็ทำให้ตัวเองสัตย์ซื่อกับพระเจ้ามากขึ้น และได้คิดถึงคนอื่นๆ มากขึ้นเข้าใจคนอื่นมากขึ้น

At the end of January 2007, I decided to receive Christ led by Nick. Actually, I have heard the good news before that when I studied in school because I studied in a Christian school. There was the CCI Team sharing the gospel in each year, but I did not receive Christ at that time. But when I entered to Payap University, and there was a Christian camp and the camp was at the Royal Flora Garden. There was a Christian friend asked me if I wanted to join. I did not want to go because I have been there many times already, buy many said I should go so I decided to go. I was happy to go there by myself, and I felt that everyone cared for one another.

For days later, Nick asked me to come to ERC (English Resource Corner), I received Christ there and he introduced me to Archan Nat and P’Kate. A week later, I attended a church for my first time. Jib, my friend, took me to Nakornping Church. P’ Nick was the one who taught me about basic Christian life and the Bible. After that, I joined a Bible class with a youth group at church on every Sunday afternoon. Also, there were Bible class and games with kids in Pong- noi Village. At that time, I served the LORD as I helped to design the book’s cover The reason why

However, three years later, I did not attend a church much. And about 4-6 months, archan Nat followed me up and taught me the Bible. At that time, I had a motorbike accident, but I hurt a little bit with a small injured. Still, I did not follow God and took it seriously.

And the fourth year, I had an opportunity to help building a church for 4-5 months, I saw God’s blessings, meanwhile many testing came; financial problem and relationship with people and also a testing about my study. Also, I broke up with my girlfriend, I felt down; but I praised God. There were friends who cared for me and understood me and there was archan Nat who gave me some advice.

In November, I decided to study Japanese and I faithfully followed God more. I noticed that God blessed me on my study and my relationship with Him. I knew that I grew up more in God.

And now I have a burden of helping on Mega-Voice. It is a mission that helps people to get closer to God easier.

Before that; I did not put God first or seek him faithfully, I knew that I was not changed that much. I did not know how God will use me or how he will teach me. I did not know God deeply. I could only pray but I did not listen to Him so I knew I faced many testing. I was not faithful to God, and I did not go to church, I did not read the Bible and I did not want to read it.

After I put God first and follow Him faithfully, God answers my prayers and I know God more. So I have to be more faithful to God and I have to care for others more and understand other’s feeling more.

Advertisements

ใส่ความเห็น

Filed under ไม่มีหมวดหมู่

ใส่ความเห็น

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

Connecting to %s